Asuntosijoittaminen sopii jokaiselle

Asuntosijoittaminen on yksi puhutuimmista sijoittamisen muodoista. Koko sijoituksen idea on saada oma pääoma tuottamaan ja tämän takia asuntosijoitus sopii esimerkiksi niille jotka muutoin joutuvat makuuttamaan rahojaan pankkitileillään.

Asuntosijoittajan opas on hyvä työkalu, jonka avulla jokainen voi lähteä liikkeelle opettelemalla sijoittamisen perinteisiä perus periaatteita.

Ainoa negatiivinen puoli asuntosijoittamisessa on pitkät sijoitusten palautusaikataulut ja tasainen tuotto, joka ei voi raketoida.

Usein ammattimaista asuntosijoittamista tehdään erilaisten yritysten kautta, mutta jo yksityishenkilötkin voiva sitä harrastaa.

Mitä kohteita kannattaa suosia ja minkälaista tuottoa voi odottaa?

Asuntosijoittamisessa kannattaa suosia uutuuskohteita, joissa lainaa on periaatteessa rahoitettu jo yhtiölainalla. Kun sijoittamisen hoitaa tällä tavoin on mahdollista saada pienemmällä pääomalla arvokkaampia asuntoja.

Aina kuitenkin ennen ostohousujen jalkaan laittamista on tärkeä tehdä omat laskelmat, jossa lasketaan sijoituksen tuottavuuttaa.

Sijoittaa voi arvonnousuun tai tasaiseen vuokratuottoon. Tämä kaksi ovat tavallaan yhtenevä strategia, mutta loppujen lopuksi kaksi eri asiaa.

Asuntosijoittajat voivat odottaa vuosittain keskimäärin noin 2 – 6% tuottoja pääomalleen, joka tarkoittaa että jos ostat 100 000 euron arvoisen kiinteistön saat siitä vuokratuottoja noin 2000 – 6000 euroa vuodessa siitä vielä verot pois tietysti, joka pääomatuloille on 30 -34 prosenttia.