Vaurastumisen salaisuus

Monet meistä ihmettelevät miksi toiset tienaavat toisia enemmän tai jopa miten tasan samapalkkaisella ihmisllä voi olla enemmän omaisuutta vaikka hänen kulunsa ovat suuremmat.

Syy piile sijoittamisessa.

On monia hyviä tapoja siottaa rahaa. Mutta ennen kuin siirrymme tutustumaan sijoittamiseen tarkemmin muista lukea aikaismepi julkaisumme lainoista.

Sijoittamisessa on useita erilaisia tapoja lähteä tutkimaan ongelmaa. Mutta ensin sinun tulee sittää itsellesi seuraavat kysymykset.

  • Onko sijoittaminen omalla kohdalla mahdollista, riittävätkö ylimääräiset rahani kuukausittaiseen säästämiseen?
  • Olenko valmis henkisesti kestämään osakkeiden heilahtelut?
  • Kuinka suurta pääomaa tavoittelen tai kuinka suurta tuottoa odotan vuosittain.

Riippuen vastauksistasi näihin kysymyksiin voi sinulle sopia esimerkiksi treidaus tai osakesijoittaminen tai sitten ihan vain perinteinen säästäminen.

Treidaus oikein tehtynä on näistä kaikkein tuottoisinta, eli kyseessä on päiväkauppa jota voi käydä omalla tai lainarahalla siten, että suoritat osto ja myynti toimeksiannot saman päivän aikana.

Osakesijoittaminen on rauhallisempaa puuhaa jossa voit valita strategiaksi joko holdaamisen tai keräilet osinkotuottoja jotka hitaasti muodostavat noin 3- 8 prosentin vuosituoton, eli 1000 eurolla voit odottaa noin 30 – 100 euron tuottoja vuosittain.

Perinteinen säästäminen on näistä kehnoin keino sillä jos vähänkään ymmärtää inflaation päälle tietää, että rahat katoavat pikkuhiljaa kun ostovoima heikkenee. Tähän huomioiden säästötilien korko on vielä pienempi kuin keskimääräinen hintatasojen nousu joten säästäminen on huono tapa hallita omaa omaisuutta.