Kokemuksia Superior Sales myyntityöstä

Siitä on nyt virallisesti vuosi, kun aloitin työni Superior Salesilla. Olin aikaisemmin töissä kenttämyynnin parissa, jossa jouduin jatkuvasti matkustelemaan ympäri alueita tavaten uusia asiakkaita kasvotusten.

Olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut puhelinmyynnistä ja se tuomista vapauksista. Saat tehdä töitä toimistolla istuen ja voit pääset samaan lopputulokseen, kuin kasvotusten tapaamisissakin eli kaupantekoon.

Ihan aloittelija en puhelinmyynnissä ollut, sillä aikaisempaa kokemusta on vuosien varrelta kertynyt monista eri firmoista. Viimeisimmässäkin tapaamiset piti sopia uusien kontaktien kanssa etukäteen.

Viimeisen innostuksen puhelinmyyntiin sain, kun näin Instagramissa mainoksen, jossa haettiin asiakasvastaavaa töihin Superiorille. Otin heti yhteyttä ja ilmoitin halukkuuteni tulla kokeilemaan onneani puhelinmyynnin parissa ja päivääkään en ole katunut.

Ensimmäiset viikot uudessa työpaikassa

Jo ensimmäisten päivien aikana koin yhteenkuuluvuuden tunnetta firmassa ja täytyykin sanoa, että missään firmassa ei yhteishenki ole ollut yhtä hyvä. Kaikki ovat positiivisia ja puhaltavat yhteen hiileen.

Olen huomannut vaihtuvuuden olevan melko suurta, sillä monet nuoret kokeilevat onneaan puhelinmyynnin parissa unohtaen, että kuten mikä tahansa myynti, on myös puhelinmyynti numeroiden peli.

Eli mitä useammin soitat ja tavoitat asiakkaan, sitä todennäköisemmin saat kauppaa. Jo ensimmäisten viikkojen aikana laskin omia keskiarvojani ja pyrin jatkuvasti parantamaan tehokkuuttani optimoimalla käymiäni keskusteluja.

Melko nopeasti löysin jutun jujun tai niin sanotun ”punaisen langan” ja kauppaa alkoi tulla tasaiseen tahtiin. Voin suurinpiirtein laskea, montako kontaktia joissa asiakas vastaa, tarvitsen, jotta pääsen tavoite palkkaani. Oman motivaationi lisäksi myös esimiehet ovat todella kannustavia ja pyrkivät oikeasti auttamaan yksilöitä paranemaan myyntityössä.

Monelle puhelinmyynti voi myös olla polku aivan uudenlaisiin myyntitehtäviin. Monet saavat suuren oivalluksen, kuten matematiikassa, siitä miten juttu oikeasti toimii.

Superior Sales palkka ja palkkausmalli

Usein kuulee, kuinka ihmiset haluavat tietää voiko puhelinmyynnillä oikeasti elää leveästi. Totuus on, kyllä voi. Olen nähnyt tämän monta kertaa urani aikana, enkä itsekään mielestäni huonosti sijoitu puhelinmyyjien palkkalistoilla.

Teen aktiivisesti kauppaa ja tähtään aina korkealle. Jotkut kuukaudet ovat luonnollisesti parempia, kuin toiset. Keskiarvo kuitenkin asettuu pohja + provisio -mallilla siten, että käteen jää reilusti yli 2700 euroa kuukaudessa.

Aloittelevan puhelinmyyjän on kuitenkin parempi tähdätä hieman alhaisemmalle tasolle, jotta ei aiheuta itselleen pettymystä. Puhelinmyynti on taitolaji, jonka voi oppia. Toiset taas osaavat sen luonnostaan.

Voin kuitenkin melko rohkeasti väittää, että kukaan tässä firmassa ei tienaa kipurajan alle, ellei oikeasti ole epäaktiivinen tai sattuu vain olemaan huono kuukausi.

Mitä tuotteita Superiorilla myydään?

Superior Sales taitaa olla täysin avoin kaikille yhteistyöehdotuksille mitä myytäviin tuotteisiin tulee, mutta itse ainakin olen huomannut, että parhaiten myyntejä saa vitamiini tuotteilla.

Monet asiakkaamme ovat ihmisiä, jotka käyttävät vitamiineja päivittäin. Heillä on vaihtoehtona hakea tuotteet apteekista tai saada automaattisesti tilaukset suoraan kotiin avullamme.

Myyntietiikkamme on selkeä, ainakin itselläni. En pakota mitään, käyn keskustelun, jonka puitteissa tarjoan vaihtoehtona vitamiinien tilaamista suoraan kotiin, usein jopa edullisemmalla hinnalla kuin suoraan liikkeestä.

Monesti lähestymme myös asiakkaitamme erilaisilla kampanjatarjouksilla, mikäli he ovat osoittaneet jo mielenkiintoa tuotteita kohtaan.

Miltä puhelinmyynti tuntuu?

Itse nautin suuresti puhelinmyynnistä, sillä olen aina ollut hyvin ihmisläheinen ja nautin aidosti muiden kanssa keskustelemisesta. Se heijastuu myös hyvänä ja positiivisena tekemisenä jokaisessa asiakaskontaktissa.

Kukaan ei lyö luuria korvaan ellei sitä itse kerjää. Kuuntele, keskustele ja tarjoa ratkaisua – myynti ei välttämättä nykypäivänä ole oikea termi.

Vinkkejä uusille puhelinmyyjille

Aloittakaa hommat rauhassa. Ymmärtäkää mistä on kyse ja peilatkaa omaa tekemistä niiden ihmisten tekemiseen, jotka oikeasti alalla menestyvät.

Pankaa merkille, mitä he tekevät eri tavalla kuin sinä ja omaksukaa ne yksittäiset tekijät jotka tekevät eron hyvän ja huonon myyjän välillä.

Vinkkilista:

  • Kilpaile vain itsesi kanssa, mutta peilaa tekemistäsi muihin.
  • Älä myy – keskustele ja tarjoa ratkaisua.
  • Älä janoa palkkaa – janoa menestystä ja taitoa, jotka tuovat palkan mukanaan.
  • Sosialisoidu – keskustele muiden kanssa kuulumisia ja päivän menoja, saat virtaa ja intoa.
  • Älä pety – aloita jokainen puhelu alusta. Älä anna huonon aamunavauksen vaikuttaa tekemiseesi.

Kokemuksia Superior Sales Oy:llä työskentelemisestä

Tiedän, että moni blogiani lukeva on kiinnostunut kokemusteni kuulemisesta, koska Suomi24 ja muut keskustelupalstat ovat täynnä ”trolleja”.

Siksi haluan kertoa aidot kokemukseni tällä alalla työskentelemisestä ja autan mielelläni uusia tulokkaita oppimaan talon tavoille.

Uskallan rohkeasti väittää, että tällä hetkellä olemme yksi Suomen tuloshakuisimmista myynti- ja markkinointitoimistoista jossa on aito tekemisen meininki.

Kaikki haluavat menestyä, kaikki haluavat olla hyviä ja se näkyy myös päivittäisessä työn tekemisessä. Aktiivisuus ja työmotivaatio auttaa tällä alalla pitkälle.

Superior Sales on kasvanut merkittävästi viimeisten vuosien aikana, josta saa kiittää yrityksen hyviä työntekijöitä. Hyvät myyjät ja kannustavat esimiehet.

Voin lämpimästi suositella jokaista kokeilemaan onneaan puhelinmyynnin parissa. Olen varma, että firmamme on paras paikka tutustua tähän toimialaan. Kannustava palkkaus ja kannustavat esimiehet auttavat uralla eteenpäin.

Ainiin ja omasta palkkakehityksestä vielä. Olen jatkuvasti pystynyt parantamaan keskipalkkaani aikaisemmin mainitsemallani tavalla. Kun tulin taloon sain karkeasti noin 1200e, muutaman kuukauden kuluttua summa oli 1700e ja nyt vuoden jälkeen parhaimmillaan 2700 euroa kuukaudessa.